Mondmaskers te koop bij quaTand

Sinds 1 juni is het dragen van een mond/neusmasker in het OV verplicht. De vraag naar medische maskers was al groot en de beschikbaarheid daarvan zou door deze maatregel verder kunnen beperken. Dit is reden voor de overheid (en ons) om reizigers te vragen gebruik te maken van eigen gemaakte mond/neusmaskers.

Niet iedereen is handig met naald en draad of heeft de mogelijkheid zelf zo’n masker te maken.
Charity van der Meer uit Gieten is gelukkig wel zo handig en is een geweldig initiatief begonnen: “A Mask for a Mask Project”.
Zij maakt kwalitatief hoogwaardige mond/neusmaskers met o.a. diverse Afrikaanse printen. De binnenzijde is gevoerd met een zachte zwarte katoenen voering. Tussen de twee katoenen lagen kunt u zelf nog een papieren tissue plaatsen voor extra bescherming. De maskers zijn voorzien van een handig enkelvoudig koord om te knopen. Dus geen last van elastieken achter de oren.

Charity maakt deze maskers niet voor eigen gewin. De omzet (en niet alleen de winst) wordt volledig doorgestuurd naar haar thuisland Zambia. Daar worden van de opbrengst ook weer maskers gemaakt door en voor de lokale bevolking.

Wij van quaTand omarmen dit geweldige initiatief. Daarom hebben wij in onze wachtruimte een mooi paneel opgehangen met met negen maskers in verschillende printen.

De maskers kunt u bij ons kopen voor € 5,- per stuk. Waarom?
– Om de vraag naar medische maskers helpen te verkleinen;
– De maskers kunnen worden hergebruikt en verkleint zo de afvalberg;
– U steunt de lokale bevolking in Zambia om zelf maskers te maken en te gebruiken, vooral zij die een verhoogd risico lopen.
– U draagt het masker niet voor niets, maar voor meerdere goede doelen: namelijk de bescherming van uw gezondheid en die van uw omgeving èn de bescherming van de Zambiaanse bevolking.
– Van ieder verkocht masker hier, kunnen in Zambia weer 5 maskers gemaakt worden.

Kijk voor meer informatie op de site sharit4.net of neem contact op met charity@sharit.net

Posted in Uncategorized


Wij zijn weer open!

Wij hebben de reguliere zorg vanaf 22 april weer opgepakt, zij het met een aantal praktische aanpassingen.

Indien u al een afspraak heeft en wij hebben GEEN contact met u opgenomen, gaat deze afspraak gewoon door.

 • Wij verzoeken u alleen te komen. Bij een kind mag er 1 begeleider mee.
 • U zegt uw afspraak kosteloos af bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of bij uw huisgenoten en indien u korter dan twee weken geleden bent genezen van Corona.
 • Indien u een kwetsbare gezondheid in uw anamnese heeft,  is behandeling niet aan te raden op dit moment.
 • U kunt bij ons niet naar de wc. Dat moet u thuis doen als voorbereiding.
 • Kom pas op de afgesproken tijd naar binnen, wacht eventueel in de auto tot het tijd is.
 • Laat indien mogelijk jassen en tassen zoveel mogelijk thuis of in de auto.
 • Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen in de sluis. De 2e deur zit op slot; u wordt verwacht aan te bellen en dan doen wij open. Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak en die voldoen aan de voorwaarden en geen koorts of klachten van verkoudheid in het gezin hebben.
 • U raakt met uw handen zo weinig mogelijk objecten en oppervlakten aan.
 • U houdt 1½ meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot onze receptie. Voor de receptie staat een duidelijke rode markering voor de te nemen afstand. Wij zorgen voor zo weinig mogelijk of geen wachttijd.
 • Wij hebben gelukkig een grote wachtkamer en wij verzoeken u dus ook, op tenminste 1,5 meter afstand van andere patiënten plaats te nemen.
 • U hoest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht mond of neus alleen aan met schone tissue, niet met uw handen.
 • Wij laten u in een aantal situaties vòòr de behandeling 1 minuut spoelen met 1% waterstof peroxide.
 • Uw behandeling wordt grotendeels onder rubberdam afgedekt uitgevoerd.
 • Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk, stuurt u ons dan een e-mail naar info@quatand.nl of belt u ons voor een snelle reactie: 0592-261595

Onze Nederlandse richtlijnen op infectie en preventie behoren tot de hoogste in Europa. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes en beschermende bril. De instrumenten zijn afgedekt, er zijn nergens losse objecten en alle oppervlakten en ook de deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten voor extra hygiëne maatregelen van de ruimte en zorgen voor weinig patiënten in de wachtkamer. Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Wij hopen dat u en wij snel en gezond door deze moeilijke periode heenkomen.

Posted in Uncategorized


Update 20 april

De overkoepelende organisaties van de beroepsgroep tandheelkunde zijn in overleg met de overheid. Aanstaande dinsdagavond 21 april  krijgen we hopelijk te horen of we weer reguliere behandelingen mogen doen.

De professie vindt het uiterst belangrijk dat de mondzorg weer wordt opgepakt. We kunnen niet langer de zorg, die onze patiënten nodig hebben, uitstellen.

Het hogere doel van de tandheelkunde is,  inperking van het virus en zorgen voor een goede gezondheid en daarmee een krachtig immuunsysteem dat snel zijn werk gebalanceerd doet bij een aanval van buiten.

Behalve de zorg voor de tanden, kiezen en tandvlees, maken wij ons ook zorgen over de afname van de gezondheid van de mond, als entree voor voor bacteriën en virussen zonder onze professionele hulp.

De connectie tussen goede mondgezondheid en algehele gezondheid is veelvuldig bewezen. Wij willen graag de draad weer oppakken en denken dat het gevaarlijk is als we dit te lang uitstellen. We zijn bevreesd voor grotere schade als we niet herstarten.

Er is een protocol voorgesteld door de KNMT, ANT en NVM ( overkoepelende organen van de tandartsen en mondhygiënisten)  hoe wij dit willen aanpakken in de tandartspraktijken. Wij wachten op goedkeuring en ondersteuning van de overheid. Vooralsnog blijft de aanpak nog even hetzelfde, dat wil zeggen in de Spoedmodus. Wij wachten ongeduldig en met beheersing af, of we toestemming krijgen om te starten.  

Posted in Uncategorized


Update Corona 6 april

NOODSITUATIE I.V.M. CORONA VIRUS

Geachte patiënten van quaTand,

Vanwege het advies van overkoepelende beroepsverenigingen in de mondzorg en in samenwerking met het RIVM is besloten dat de praktijk alleen nog open is voor spoedeisende hulp bij niet-corona patiënten. 

Als u denkt dat u bij ons langs moet komen voor een urgente kwestie dan kunt u ons telefonisch bereiken op het bekende telefoonnummer: 0592-261595. In verband met de aangepaste openingstijden is het mogelijk dat deze is doorgeschakeld naar een receptioniste thuis. Zij zal de te nemen stappen met u bespreken. Ook is zij onder hetzelfde telefoonnummer bereikbaar voor vragen of meldingen. Wij zullen u zo goed als mogelijk helpen. Vaak kunnen de tandartsen hulp geven door u gerust te stellen en concrete aanwijzingen te geven om de pijn of klacht te bestrijden. Onze zorg en adviezen blijven voor u beschikbaar.

Het merendeel van de gewone reguliere behandelingen wordt uitgesteld tot na 19 april. Sommige behandelingen gaan beperkt door wanneer er door uitstel b.v. problemen kunnen ontstaan met de voortgang of de mondgezondheid. Alle overige afspraken zijn al of worden nog door ons verzet.

Wij willen ten alle tijden voorkomen dat deze periode schade veroorzaakt aan uw mondgezondheid. Uw frequente bezoek aan ons is daar nog altijd de beste methode voor. Nu deze frequentie van bezoeken tijdelijk doorbroken is, verzoeken wij u nog zorgvuldiger dan voorheen uw mond goed te verzorgen en al onze adviezen, die wij steeds bij uw bezoeken hebben benadrukt, thuis op te volgen.

U bent verplicht te melden of u tot de risico groepen behoort voor het corona virus en of u verkouden bent of zich ziek voelt, voordat er een afspraak kan worden gemaakt. Dit geldt ook als een van uw gezinsleden thuis symptomen van koorts en/of verkoudheid heeft. In dat geval zullen wij contact opnemen met de GGD en u eventueel doorverwijzen naar een Coronacentrum Acute Mondzorg (CAM) in de regio. 

Wij volgen de adviezen van de overheid en de overkoepelende tandartsverenigingen KNMT en ANT in combinatie met recent wetenschappelijk toonaangevende onderzoeken. We hebben onze eigen beslissingen daarop gebaseerd. Wij zijn er van overtuigd dat de tandartspraktijk het virus niet verder verspreidt. Door alleen spoedbehandelingen te doen zorgen wij voor minder mobiliteit en minder redenen om uit huis te komen. Dat helpt het virus te bedwingen. Extra maatregelen in de praktijk voor deze periode zijn de volgende:

 1. U zegt uw afspraak kosteloos af bij eigen verdenking van verkoudheid of koorts bij uzelf of in uw gezin. Boven de 70 jaar en met kwetsbare gezondheid in uw anamnese is behandeling niet aan te raden op dit moment.
 2. U kunt bij ons niet naar de wc. Dat moet u thuis doen als voorbereiding.
 3. Bij binnenkomst desinfecteert u uw handen in de sluis. De 2e deur zit op slot; u wordt verwacht aan te bellen en dan doen wij open. Er is uitsluitend toegang voor patiënten met een afspraak en die voldoen aan de voorwaarden en geen koorts of klachten van verkoudheid in het gezin hebben.
 4. U krijgt handschoenen uitgereikt om zelf aan te trekken. Deze trekt u aan het eind na vertrek buiten weer uit.
 5. U raakt met uw handen zo weinig mogelijk objecten en oppervlakten aan.
 6. U houdt 1½ meter afstand tot alle andere mensen in de praktijk en tot onze receptie. Voor de receptie staat een duidelijke rode markering voor de te nemen afstand. Wij zorgen voor zo weinig mogelijk of geen wachttijd.
 7. U hoest in een verse tissue of in de elleboog. U raakt uw gezicht mond of neus alleen aan met schone tissue, niet met uw handen en ook niet met de handschoenen aan.
 8. Wij laten u in een aantal situaties vòòr de behandeling 1 minuut spoelen met 1% waterstof peroxide.
 9. Uw behandeling wordt grotendeels onder rubberdam afgedekt uitgevoerd.
 10. Heeft u een vraag of is er iets onduidelijk, stuurt u ons dan een e-mail naar info@quatand.nl of belt u ons voor een snelle reactie: 0592-261595

Onze Nederlandse richtlijnen op infectie en preventie behoren tot de hoogste in Europa. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U ziet ons met handschoenen, mondkapjes en beschermende bril. De instrumenten zijn afgedekt, er zijn nergens losse objecten en alle oppervlakten en ook de deurknoppen worden zeer goed schoongehouden en afgenomen met alcohol na ieder bezoek. Wij nemen meer tijd voor de wisseling van patiënten voor extra hygiene maatregelen van de ruimte en zorgen voor weinig patiënten in de wachtkamer. Wij passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.

Onze excuses voor het ongemak.

Wij hopen dat u en wij snel en gezond door deze moeilijke periode heenkomen.

Directie quaTand

Posted in Uncategorized


UPDATE 18 MAART

In verband met de actuele situatie rond het coronavirus, hebben wij het volgende beleid met betrekking tot afspraken:

Alle afspraken tot in ieder geval 6 april worden opgeschort.

Wij verzoeken u vriendelijk onze praktijk niet te bellen voor het verzetten van de afspraken tot 6 april. WIJ BELLEN U! Dit omdat het nu erg druk is en wij met een kleinere bezetting in de praktijk aanwezig zijn.

Wij danken u voor uw begrip.


Voor spoedgevallen bij NIET CORONAPATIËNTEN zijn wij open. Neem vooraf telefonisch contact met ons op. Per patiënt bekijken gaan wij bekijken wat mogelijk is.


Onder spoed wordt verstaan: trauma’s, nabloeding na een behandeling en acute, heftige pijn en mogelijk levensbedreigende ontstekingen.

Meld u ons A.U.B. indien u ziekteverschijnselen heeft, met een corona patiënt contact hebt gehad of dat u in een risicogebied bent geweest.

Wij houden de actuele situatie en aanbevelingen nauwlettend in de gaten voor uw en onze gezondheid.

Wij zijn gewoon telefonisch bereikbaar en overleggen graag samen met u wat het beste beleid voor u is.

Houdt u onze facebookpagina en website in de gaten voor actuele informatie.

Posted in Uncategorized


Update coronabeleid 17 maart.

In verband met de actuele situatie rond het coronavirus, hebben wij het volgende beleid met betrekking tot afspraken:

GELDEND VOOR 17 T/M  20 MAART

Indien u geen bericht van ons krijgt gaat de geplande afspraak gewoon door. Uiteraard kunt u de afspraak wel telefonisch wijzigen.

Bij sommige behandelingen nemen wij contact met u op. Per patiënt bekijken wij of de behandeling kan/moet worden uitgesteld.

Voor spoedgevallen zijn wij open.  Neem vooraf telefonisch contact met ons op. Ook hier gaan wij per patiënt bekijken wat mogelijk is.

Meld u ons A.U.B. indien u ziekteverschijnselen heeft ( Koorts, luchtwegklachten ), met een corona patiënt contact hebt gehad of dat u in een risicogebied bent geweest.

Wij houden de actuele situatie en aanbevelingen nauwlettend in de gaten voor uw en onze gezondheid.

Wij zijn gewoon telefonisch bereikbaar en overleggen graag samen met u wat het beste beleid voor u is.

Houdt u onze facebookpagina en website in de gaten voor actuele informatie.

Posted in Uncategorized


Kan mijn afspraak doorgaan?


Geachte patiënt,

Als patiënt van quaTand vertrouwt u op ons om veilig, vakbekwaam en verantwoord behandeld te worden. Nu de wereld te maken heeft met een ongekende uitbraak van COVID-19 (coronavirus), realiseren we ons meer dan ooit hoe belangrijk het is om uw vertrouwde tandartspraktijk te zijn.

In deze onzekere tijden begrijpen we dat u misschien aarzelt om een afspraak te maken of door te laten gaan. Wij kunnen u verzekeren dat quaTand alle nodige voorzorgsmaatregelen neemt om uw gezondheid te beschermen. Graag willen wij u uitleggen wat wij in onze praktijken doen om aan de hoogste normen voor veiligheid en hygiëne te voldoen.

1) Wij volgen de richtlijn infectiepreventie, deze richtlijn hanteren wij altijd en is gericht op preventie van infecties bij patiënten.

2) Blijf niet zomaar weg. Laat het weten als je vanwege milde verkoudheidsklachten (niezen, keelpijn, loopneus, licht hoesten, verhoging tot 38 graden)  je afspraak niet kunt nakomen.  Verplaats je afspraak ook als je onlangs in Italië, China, inclusief Hongkong, Zuid-Korea of Iran bent geweest of contact hebt gehad met iemand die het coronavirus heeft.

3) Wij schudden geen handen en hebben OOK bij het verwelkomen een mondmasker op.

4) Wij hebben nog voldoende beschermingsmiddelen op voorraad.

We kunnen u verzekeren dat we dagelijks volgen wat de adviezen zijn van het RIVM, de GGD en de tandheelkundige beroepsorganisaties KNMT en ANT. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en baseren onze beslissingen consequent alleen op feiten.

Heeft u een afspraak bij ons dan kan deze gewoon door gaan.

Zie https://www.allesoverhetgebit.nl/…/coronavirus-heb-je-een-a…

Posted in Uncategorized


Corona:

Advies voor patiënten:

De KNMT geeft patiënten met lichte luchtwegklachten (of erger) die de afgelopen 2 weken in risicogebied zijn geweest of die de afgelopen twee weken contact hebben gehad met een patiënt met een bevestigde infectie met corona het advies hun afspraak bij de tandarts af te zeggen. We geven dat advies via Allesoverhetgebit.nl en de KNMT-Praktijkwebsites.

Posted in Uncategorized


Wij zijn op zoek naar een receptioniste of tandarts-/balieassistente

Voor meer info: https://quatand.nl/het-team/werken-bij-quatand/vacature%20voor%20receptioniste
Posted in Uncategorized


NEW YORK 29 nov /4 dec 2019

Fantastisch bezoek met het quaTand team aan de Greater New York Dental Meeting !

Posted in Uncategorized


Bereikbaarheid

- Telefoonnummer: 0592-261595
- Adres: zie contact
- E-mail: info@quatand.nl of via contactformulier
- Spoed? Zie informatie spoeddienst

Service bij quaTand

- 's Avonds naar de tandarts
- TV kijken vanuit de behandelstoel
- Gratis WiFi-netwerk
- Rolstoelvriendelijk
- Cereckronen in één dagdeel

Social Media

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube