Ortho EHBO

Is er een bracket (slotje) los gekomen?
– Neem contact op met de praktijk voor een afspraak om de bracket weer vast te laten zetten. Laat de loszittende bracket gewoon zitten. Als het stoort kan je de bracket met een bolletje wax of suikervrije kauwgom bedekken.

– Komt het slotje los van de draad bewaar deze dan zorgvuldig en neem hem mee naar de afspraak, vaak kan hetzelfde slotje weer terug geplaatst worden. Vergeet niet om je ortho-box mee te nemen, hierin zitten de reserve malletjes die wij nodig hebben om de bracket weer op de juiste positie terug te plaatsen.

Prikt de draad in je wang?
Soms komt het voor dat de draad uit de achterste bracket schiet. Heb je hier geen last van, dan mag je het zo laten tot de eerstvolgende afspraak. Heb je er wel last van, dan kan je een bolletje wax of suikervrije kauwgom op het uiteinde van de draad doen. Geeft dit geen verlichting, maak dan een afspraak om de draad weer terug in het slotje te laten plaatsen of om de draad af te laten knippen.

Is de draad van de beugel kapot gegaan?
Bel voor een afspraak, vaak kan je op korte termijn langskomen. Vergeet niet om je ortho-box mee te nemen naar de afspraak, hierin zitten de (reserve)draden.

Wat te doen als het bijtblokje achter je voortanden er af is gegaan?
– Als een van de twee blokjes nog vast zit hoef je geen tussentijdse afspraak te maken. Als beide blokjes los zijn bel dan met de praktijk voor een afspraak.


Bereikbaarheid

- Telefoonnummer: 0592-261595
- Adres: zie contact
- E-mail: info@quatand.nl of via contactformulier
- Spoed? Zie informatie spoeddienst

Service bij quaTand

– Orthodontie: spark clear aligners en insignia
– Cereckronen in één dagdeel
– Gratis WiFi-netwerk
– ’s Avonds naar de tandarts
– Rolstoelvriendelijk
– TV kijken vanuit de behandelstoel

Social Media

Visit Us On FacebookVisit Us On InstagramVisit Us On TwitterVisit Us On LinkedinVisit Us On Youtube